Operationer

Nu kan våra kunder boka in tid för att utföra några mindre operationer/ microkirurgi på Växjökliniken hos specialistkirurgen, Dr Mahmoud Al-Ajhar, som har lång erfarenhet inom området allmän kirurgi.

Dr Mahmoud tog läkarexamen från Damaskus universitet 2003 och tog specialisteten inom allmän kirurgi från samma universitet 2009. År 2016 fick Dr. Mahmoud den svenska läkarlegitimationen och två år senare erhöll han specialistbevis inom allmän kirurgi.

De operationer som vi kommer att utföra i vår klinik:

Huden kring ögonen mister med åren sin naturliga elasticitet och spänst. Detta kan medföra att huden blir rynkig och att det bildas veck och påsar på ögonlocken. Genom ögonlockskirurgi kan man med stor precision avlägsna överflödig hud och underhudsvävnad och därmed återskapa den ursprungliga ögonlocksformen vid ögonlocksoperation eller ögonlocksplastik.En del vill göra operationen för att de upplever obehag med tungt hängande ögonlock, andra för att öppna upp och förbättra synfältet. Men de allra flesta vill helt enkelt förändra sitt utseende och se lite piggare ut.Varje patient har sina speciella önskemål och förutsättningar och med hänsyn till dessa gör vi en individuellt anpassad ögonlocksoperation.Operationen utförs under lokalbedövning.

Avgift:

  • Konsulationstid hos kirurgen …. 800 kr. OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!
  • Övre ögonlocksoperation ……….. 22 000 kr.

Fettknölar i huden består av fettvävnad och är ofarliga. Du kan få fettknölar var som helst på kroppen. De flesta fettknölar är små och ger inga besvär, men ibland kan de bli större och göra ont eller kännas besvärande.I.ö. var god och se länkan.

Avgift:

  • Konsulationstid hos kirurgen …. 800 kr . OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!
  • Borttagning av fettknölar ………. från 2000 kr/st beror på storlek.

Ett födelsemärke är en mörk fläck på huden. Det innehåller extra mycket pigment, som är det färgämne som gör huden mörkare när den utsätts för sol. De flesta födelsemärken är ofarliga men det är viktigt att hålla koll på om de förändras. I.ö. var god och se länkan.

Avgift:

  • Konsulationstid hos kirurgen…. 800 kr. OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!
  • Borttagningen av födelsemärke … 1500 kr/märke.

Ganglion är en vätskefylld utbuktning som bildas i anslutning till en led. Svullnaden brukar vara stor som en ärta, men kan ibland bli upp till några centimeter i diameter. I.ö. var god och se länkan.

Avgift:

Konsulationstid hos kirurgen ………… 800 kr . OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!

Ganglion …………….…………………………… 1500 kr / st

Nageltrång orsakas av för trånga skor eller felklippta naglar. Vid nageltrång skär kanten på nageln in i huden och orsakar ett sår. I såret kan bakterier eller svamp tränga in och växa till. På samma sätt kan ett sår vid en nagel orsaka nagelbandsinfektion. Du kan oftast själv lindra och förebygga besvären.I.ö. var god och se länkan.

Avgift:

Konsulationstid hos kirurgen …. 800 kr . OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!

Nageltrång operation ……………….3000 kr.

Man söker omskärelse pga. kulturella, religiösa, hygieniska eller kosmetiska skäl. Sista tiden har kommit medicinska dokument som visat att omskärelse har förebyggande syfte mot könssjukdomar och HIV.

Hur går operation till? Operationen görs under lokal bedövning och om barnet är väldigt nervös erbjuds ibland lugnande medel inför operationen. Man försäkrar sig att bedövningen har get effekt efteråt lägger man en klämma på förhuden och avlägsnar förhuden. Efteråt antingen lägger man några styng eller lämnar den utan suturer (barn under 3 månader). Stygnen går bort av sig själv vissa fall måste avlägsnas om dem inte ramlar spontant då är ni välkomna kontakta oss eller närmaste sjukvården. Såret brukar läka cirka 5-10 dagar.

Finns det kompilkationer efter operationen? Komplikationer är sällsynta, men det kan förekomma t.ex. Blödning, infektion, ärr, striktur i ärret. Vi är väldigt måna om våra patienter. Patienter erbjuds ett gratis återbesök för kontroll och dem kan ringa när som helst efter operation första 12 timmarna.EftervårdFöräldrar får båda muntligt och skriftligt information om sår skötsel.

Sammanfattning blöjbarn rekommenderas omläggning med kompress med liten Vit vaselin pålägg mot såret i 2 veckor efter operationen. Blöjan skall bytas som vanligt. Barnet kan få duscha som vanligt 2-3 dagar efter operation.Sjukskrivning?Föräldrar själva ska ordna med ledighet.

Avgift:

Konsulationstid hos kirurgen ………. 800 kr . OBS! Avgiften dras av behandlingens kostnad om du kör någon operation senare!

Omskörelse av pojker från upp till 5 år ………… från 3 500 kr.

Det finns flera andra operationer som planerar vi att utföra, vi kommer att meddela er senare Vänligen boka en tid för en konsultation.För att se priserna på dessa operationer och boka en konsultationstid.

Du kan också ringa Dr. Alaa Sadik för mer information: 072-332 35 30

Växjökliniken

Besök oss