Laser mot akne, pigmentfläckar och malsma

Det finns många behandlingsalternativ för akne & akne ärr, både receptbelagd medicin, utrustningar samt kostråd. När akne envist inte vill försvinna kan kombinationslösningar behövas. ClearSkin använder en kombination av laserteknologi med kyla och vakuum som behandlar alla typer av akne. Sedan lägger vi upp hudvård och allra viktigast dina kostråd. Behandlingen passar alla med finnar, kvisslor och infektioner som ligger under huden men aldrig bryter ut.

Hur fungerar ClearSkin?

ClearSkin är den första utrustningen för akne som kombinerar icke-ablativ laser med kontaktkyla och vakum. Lasern (Er-Glass 1540nm) behandlar djupt ner i huden och skapar en kontrollerad skada som förstör aknebakterier och minskar sebumproduktionen utan att skada epidermis. Vakumet i Clearskin tömmer porerna medans kylan skyddar huden, minskar smärta och ger en säkrare och effektivare behandling.

Rekommenderade antal behandlingar?

Du kan räkna med ca 4-8 behandlingar men du ska se resultat redan efter din första behandling. Antalet behandlingar kan variera väldigt då det beror på djupet på dina akneärr och med aktiv akne hänger det mycket på vad du äter . Hjälper du till med kosten kan du räkna med snabbare och bättre resultat.

Före & efter din behandling!

Inför din behandling ska du tänka på att inte vara solbränd. Du kan vistas i solen men ett par dagar inför behandlingstillfället ska du försöka skydda huden helt.
Vanliga biverkningar kan vara rodnad, bränningar eller svullnad men det går oftas över på någon timme men i vissa fall kan det hålla i sig upp till ett par dagar. Det går bra att dämpa med något svalkande.

Vid behandling av akneärr är det vanligare med rodnad och svullnad, Akneärr kräver djupare inställningar och därmed kan din hud kräva längre läkningstid.

 

BOKA TID HOS OSS NU!

 

 

Växjökliniken

Besök oss