Laser Hudåtstramning & minskning av rynkor

Alla människor åldras. Huden förlorar tidigt kollagen, elastin och hyaluronsyra vilket gör att vår hud börjar tappa sin elasticitet och rynkor börjar framträda. Kost och din livsstil påverkar din hud och utseende i allra högsta grad. Det är vackert med rynkor och linjer men vi vill bara inte känna oss eller se sura & trötta ut. På Växjökliniken arbetar vi med flera olika tekniker i kombination med hudvård.

ClearLift – Harmony XL Pro

ClearLift bygger upp din hud och elasticitet på djupet och du kan se resultat direkt efter din behandling men din hud fortsätter att läka & bygga upp resultat i upp till 3 veckor. Under din läkningsperiod ska du undvika belastningar/tryck på din hud. Försök att sova på rygg och att inte stödja det behandlade området.

Hur fungerar ClearLift?

ClearLift arbetar med en fraktionella icke-ablativ Q-Switchad laser. Till skillnad från andra hudåtstramande laserbehandlingar på marknaden arbetar ClearLift djupare ner i huden under epidermis. En kontrollerad skada uppstår medans hudens yta förblir intakt. Huden sätter igång en läkande process vilket stimulerar tillväxten av kollagen och vävnaden drar ihop sig och blir fastare. Direkt efter din behandling kan du känna dig varm i ansiktet. Behandlingen passar alla hudtyper och du kan återgå till normala aktiviteter direkt.

Före & efter din behandling!

Inför din behandling går det bra med en lätt solbränna eller att du är solkysst men ett par dagar inför behandlingstillfället bör du skydda din hud.
Vanliga biverkningar kan vara rodnad, bränningar eller svullnad men det går oftast över på någon timme men i vissa fall kan det hålla i sig upp till ett par dagar. Det går bra att dämpa med något svalkande. Läkningsprocessen håller i sig från 3 veckor och ibland längre så undvik att trycka eller belasta ytan du har behandlat. Det kan klia en del och det är läkningen som känns.

Sola dig inte på ett par dagar efter din behandling. Men att vistas i solen går bra.

Räkna med 3 – 6 behandlingar

Jag kan behandla rynkor, fina linjer på olika djup med bra resultat och en förutsättning för det är att du också gör din del. Jag eller någon annan utrustning i världen kan inte ta bort alla rynkor eller linjer helt utan de blir mindre synkiga och mindre djupa eftersom att elasticiteten och hudstrukturen förbättras. Det är viktigt att vi tar hänsyn till både kost och din livsstil så att du förstår vad du kan förbättra. Sol, rökning, processad mat, socker, gluten & mjölk påverkar din hud negativt Försök att minska intaget av gluten, mjölk och socker och samtidigt öka intaget av frukt och grönsaker så kommer du att erhålla ett ännu bättre slutresultat.  Det är viktigt med realistiska förväntningar och de kan vi gå igenom på en kostnadsfri konsultation där jag informerar om allt detta och vad du kan förvänta dig.
Räkna med 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum för att uppnå optimala resultat

hudatstramning-2
hudatstramning-1

Att tänka på inför din behandling!

Du bör inte ha solat på ca tre veckor innan din behandling och du bör inte äta medicin som gör dig ljuskänslig. Ha gärna på dig en mjuk och sval tröja i bomull när du kommer på din behandling.
Att tänka på efter din behandling!
Beroende på vilken behandling du har gjort avgör hur försiktig du ska vara med solen. Men viktigt är att skydda huden från direkt sol så länge du kan se att din hud inte är helt läkt. Du kan bli skrovlig eller lite småsårig efter din behandling och dina mörka pigment kan bli mörkare för att sedan blekna. Räkna med upp till fyra-sex veckors läkning. Under en läkningsperiod kan det klia och sticka mycket men försök att inte klia. Använd gärna läkande eller lugnande krämer/oljor som innehåller få ingredienser och ibland kan det räcka med att lägga på någon svalkande kyla.
Har du fått en behandling med uppstramande effekt som Clear Lift tar det upp till 4-6 månader innan du kan se resultat. Under den perioden är det viktigt att du stödjer din läkning med att undvika solning, rökning och få i dig mer frukt och grönsaker. Du ska heller aldrig stödja eller ha ett regelbundet tryck mot den yta du har behandlat.

Boka tid hos oss nu!

Växjökliniken

Besök oss